Over 4C

Waar kun je me nu precies voor inzetten? En waar staat 4C Recruitment Marketing voor?

Ik ben een Recruitment Marketeer met een passie voor online. En dat is een gouden combi. Want zeg nou eerlijk; wie solliciteert er tegenwoordig niet online? Maar wat doe je als organisatie als dat juist het probleem is? Je niet voldoende sollicitanten hebt? Of juist heel veel sollicitanten, maar niet degene die je eigenlijk zoekt? Weet je eigenlijk wel wie je doelgroep precies is? En waar dat talent zich bevindt?

Kun je op één van deze vragen niet volmondig ‘ja‘ roepen? Lees dan vooral verder! 😉

“Candidate, Channels, Content & Commitment”

Mijn uitgangspunt is de kandidaat. Wie is die geschikte, talentvolle kandidaat precies? Wat zijn zijn drijfveren? Wat vindt hij belangrijk in het leven en aan een baan? Door middel van doelgroep-onderzoek, gesprekken met collega’s, en brainstormsessies zorg ik voor antwoord op deze vragen. Want hoe kun je een goede vacaturetekst schrijven, ‘werken bij’ website inrichten en (dus) Employer Branding inzetten als je niet weet waarmee je je doelgroep aanspreekt?

Stap twee is online media. Op welke (online) platformen bevindt de geschikte kandidaat zich en waarom? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat je als organisatie zichtbaar bent op deze kanalen? Ik start met een nulmeting, kijk welke kanalen er momenteel worden ingezet en kijk vervolgens of en waar een gat zit met wat de doelgroep verwacht. Vervolgens ga ik aan de slag met het optimaliseren van huidige kanalen en een eventuele uitbreiding daarvan. Meten, weten en interpreteren zijn daarbij de sleutel tot succes.

Zichtbaar zijn is natuurlijk niet (altijd) genoeg. Kandidaten moeten getriggerd worden om met jou in contact te komen. De juiste content is daar bij king! Maar welke content is dat? En hoe zorg je ervoor dat je onderscheidend bent? Misschien ken je de Golden Circles van Simon Sinek?

Schermafbeelding 2017-08-07 om 17.07.15

“People don’t buy what you do, people buy why you do it!”

De manier van denken van Simon is wat mij betreft één op één op recruitment te plakken. Kandidaten kiezen niet voor jou als organisatie om wat je doet, maar waarom je het doet. Dat is hetgeen je DNA vormt en waar potentieel talent zich mee kan identificeren. Samen kijken we naar de ‘why’ van jouw organisatie en hoe we dat op een goede manier kunnen uitdragen. En dat maakt de content die je creëert king. Vervolgens kijk ik naar collega’s: wat doen zij online? Wat posten ze over jou als werkgever? Ik ga aan de slag om ze in te zetten als merkambassadeurs. Zodat jouw werkgeversmerk nog een beetje steviger in de markt wordt gezet.

En als dan de doelgroep in kaart gebracht is, je precies weet op welke kanalen je zichtbaar moet zijn met die gave, unieke content. Wat dan? Kandidaten moeten niet alleen met jou in contact komen, je wil met ze in contact blijven! Ik help daarbij door een online wervingsstrategie met contentkalender te maken die voor elke fase van de candidate journey maatwerk biedt. Want dat is mijn ‘why‘: zorgen dat talent en organisatie elkaar vinden, bewust voor elkaar kiezen en vervolgens een duurzame relatie aangaan.

Candidate, Channels, Content & Commitment. Deze vier thema’s zijn de pijlers van 4C Recruitment Marketing. Op elk van deze pijlers ben ik inzetbaar. Bijvoorbeeld in de vorm van:

  • Trainingen op het gebied van Candidate Journey, jobmarketing en sourcing.
  • Het opzetten en implementeren van een recruitment-strategie en online wervingsplan.
  • Interim recruitment opdrachten.

Genoeg over mij en 4C! Ik ben juist heel benieuwd naar jou en je recruitment vraagstuk. Zullen we samen eens een kopje koffie (of thee) drinken?

LinkedIn