Power hour

Poeh. Ik moest even opstarten hoor. Na ruim twee weken kerstvakantie waarin niks hoefde, alles mocht en kon was het ineens weer volop 2020. En dus weer volop aan de slag met gave projecten. Ik had er mega veel zin in, maar als mijn wekker ’s ochtends af ging kon ik simpelweg niet uit bed komen. Iets wat ik helemaal niet van mezelf ken, want ik ben zo’n persoon die zonder problemen haar bed uit springt en ook meteen ‘aan’ staat. Maar soms dus even niet.

Mijn hoofd kan wel eens een tikkeltje chaotisch zijn…

Tot afgelopen week. Er staat veel op de planning; nieuwe opdrachten en vooral véél vacatures. Aangezien mijn hoofd wel eens een tikkeltje chaotisch kan zijn (dit is een mega understatement), maak ik mijn planning voor de komende week (of weken) alvast op de zondag ervoor. Iets wat mijn ongestructureerde bol veel rust geeft en me dus ook echt laat slapen in de nacht van de zondag op maandag. Dat was voorheen namelijk echt een probleem; dat ik in de nacht van zondag op maandag al lag te malen over alles wat er die week zou ‘moeten’ (veelal van mezelf) en hoe ik het allemaal ging aanvliegen. Hoe dan ook, ik was bezig met mijn planning voor de komende weken en heb bij een aantal ochtenden om 6.00 uur een aantal taken gezet. Sourcen, administratie bijwerken (jaarrekening stukken aanleveren, mede-ondernemers you feel me?), mail en LinkedIn bijwerken. Allemaal dingen die ik graag van 6.00 tot 7.00 uur doe. In alle rust in een stil huis met een kop koffie. Of drie. Of vier.

Is dat dan toch een stukje mindset?

En hoe bizar is het dan, dat ik bij het eerste geluidje van de wekker (iPhone, heel fijne vogelgeluiden) meteen wakker word? En zonder moeite uit bed stap, poezen als partners in crime en hop aan de slag ga? Zou dat dan toch een stukje mindset zijn?

Wat de oorzaak ook is, ik ben er mega blij mee! Dat ene uurtje werken van 6.00 tot 7.00 uur is namelijk echt mijn power hour. Het uur waar ik het meest productief ben van mijn hele werkdag. Het uur waar ik taken afvink waar ik echt tegen aan kan hikken en al dagen aan het uitstellen ben. Het uur waar ik het meest creatief ben en bommetje vol inspiratie zit. Een waar geluks-uurtje!

Hét grote voordeel van ouder worden (en ondernemer zijn)

Dat vind ik ook het grote voordeel van ouder worden (en ondernemer zijn); dat ik inmiddels van mezelf weet welke uren van de dag wél voor me werken en welke vooral niet. Ik kan bijvoorbeeld écht niet ’s avonds op de bank, na een dag vol gesprekken, kinderen en drukte nog eens mijn laptop openklappen en GAAN. Het moet heel soms, maar dan wel met veel moeite en echt alleen dat wat echt moet. De rest bewaar ik wel voor de volgende ochtend 6.00 uur! 😉

Terwijl ik dit aan het typen ben is het 6.40 uur en heb ik alles wat op de planning stond voor mijn recruitment-power hour afgevinkt. En ben ik helemaal blij dat mijn zes-uur-avontuur weer back in business is.

En dan hoor ik boven een deur opengaan en vervolgens kleine voetjes op de trap. Iza haar schaap (welke ouder met jonge kids kent ze niet?) is wakker. Kleertjes aan, ontbijtjes maken, fruit voor op school, de dag is AAN! Maar wel met afgevinkte taken en rust in mijn hoofd. Met dank aan mijn weer herontdekte recruitment-power hour.

IMG_9927

(Blurry, but perfect!)

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s