Hitteplan

Ik zit in de tuin met laptop, blote voeten en schaduw terwijl ik dit schrijf. En dat is zo ongeveer de omschrijving van mijn werkplek deze week. De school van zoonlief Max kondigde begin deze week een hitteplan aan waarbij werd geadviseerd om de kinderen ’s middags thuis te houden. Toen ik Max maandag thuis zag komen na een hele dag school was ik vastberaden om hem de rest van de week inderdaad ’s middags thuis te houden. Het mannetje was moe van de warmte en wilde alleen maar chillen.

Hoe krijgen we dit logistiek gefikst?

Dat betekent natuurlijk wel dat er werk-technisch een beetje geschakeld moet worden. Wie heeft welke afspraak wanneer en hoe krijgen we dat logistiek gefikst? Gelukkig ben ik behoorlijk flexibel en voor ik het wist had ik zelf ook een tropenrooster; elke ochtend om 6.00 uur beginnen en ’s avonds nog even wat extra uurtjes maken. En mooi meegenomen: kandidaten die om 6.10 uur een bericht van mij in hun inbox hebben reageren zowaar ook nog sneller! 😉

75D86C26-E7A2-43E9-9A1F-834B352A5B6F

Dat zette me aan het denken over de vakantietijd. Om me heen hoor ik altijd dat de zomertijd eigenlijk een soort van komkommertijd is voor recruiters. “Iedereen is op vakantie tenslotte”. Maar is dat wel zo? En als het dan zo is… Betekent dat dan dat helemaal niemand zijn LinkedIn checkt? Als ik mezelf als voorbeeld neem ben ik juist op vakantie altijd erg bezig met bezinning. Wat ben ik aan het doen? Vind ik het wel helemaal de BOM allemaal? Krijg ik er nog energie van? Waar wil ik eigenlijk naartoe werken?

Soms moeten we onszelf de vraag durven stellen

De dagelijkse routine van werk, gezin, sociaal leven en alles eromheen maakt dat er juist weinig tijd is om stil te staan bij of we nog wel gelukkig zijn met ons werk. Soms moeten we er bewust even uitstappen om van een afstandje te kunnen kijken naar wat we nu eigenlijk aan het doen zijn. En dan ook de vraag durven stellen of dat wat we doen ons nog wel gelukkig maakt. Hoe het zit met de balans tussen werk en gezin. En zo nog veel meer.

Wat ik heel vaak hoor van kandidaten is dat mijn bericht (heel gek) precies op het juiste moment kwam. Dat ze toevallig nét op het moment in hun leven waren waarop ze dachten “misschien is het tijd voor iets anders”. Maar ik spreek ook regelmatig mensen die al veel langer in die modus zaten, maar de tijd niet namen om op onderzoek uit te gaan omdat het nu eenmaal druk is op het werk, de kinderen nu nog klein zijn, het financieel wel lekker stabiel is nu, er nu een vast contract is en dan misschien niet, de huidige functie stiekem wel lekker in de comfortzone zit en zo nog duizend-en-één redenen.

Ik daag je uit!

Al die mensen die twijfelen, zichzelf de tijd niet gunnen om te onderzoeken wat een gave (vervolg)stap zou zijn of niet uit hun comfortzone durven te stappen… Ik daag jullie uit om de komende zomer een moment van bezinning in te lassen. Om jezelf af te vragen of je nog wel op je plek zit. Wat je het liefste zou doen en hoe je daar zou kunnen komen.

Ik werk de zomer door. Op een weekendje Mysteryland na ga ik lekker door met dat waar ik zo mega blij en gelukkig van word; mensen de baan van hun dromen bezorgen. En mocht je na het lezen van dit blog de uitdaging aan willen gaan… Dan kom ik graag met je in contact. Om samen te sparren over jouw toekomst. Jouw vervolgstap en jouw dromen. Tot snel?

 

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s